Din søknad

Søknadsbrevet ditt er et kompliment til CV-en din. Her får du mulighet til å fortelle for leseren hvem du er og hva som er dine sterke sider. Akkurat som din CV gjelder det å holde brevet kort og å kun ha med informasjon som er relevant for en potensiell arbeidsgiver. Brevet bør ikke være lenger enn én side.

INNLEDNING

En bra start kan være å fortelle hvorfor du søker på jobben og hva du kommer til å bidra med – hvorfor arbeidsgiveren skal ansette akkurat deg. Fremhev den kompetanse du har som passer inn i akkurat den stillingen. Det kan også være passende å fortelle i innledningen hvorfor du søker ny jobb, f.eks. at du er klar for nye utfordringer eller en miljøforandring.

FORTSETTELSE

I det personlige brevet gjelder det å skrive positivt og forklare hvor gjerne du vil ha jobben. Her gjelder det også å markedsføre seg selv som person. Det er ikke så ofte en får sjansen til å fortelle hvor flink man er og hvor lojal man er mot en arbeidsgiver, men i ditt personlige brev har du mulighet til å fremheve deg selv og skryte litt av hva du har prestert tidligere.

AVSLUTNING

Prøv å skrive brevet på en personlig måte heller enn å bruke tung og upersonlig tekst. En arbeidsgiver husker lettere en person som stikker litt ut enn noen som er en i mengden. Avslutt med å kontrollere grammatikk og staving. Be gjerne en venn om å korrekturlese brevet før du sender søknaden din.

Lykke til!