DIN REKRUTTERINGS-PARTNER

1 +
Kandidatbase
1 +
Årlige ansettelser
1 +
Rekrutteringsprosesser per år

Riktig kompentanse til din jobb

Å matche den rette kandidaten etter dine behov er vår absolutte styrke. Vi legger grunnlaget sammen med deg i en omfattende kravspesifikasjon.

Selvfølgelig er utdannelse, riktig erfaring og høy kompetanse viktige parametere, men personlig kjemi kan betyr like mye. Takket være langsiktig samarbeid med dype relasjoner, kan våre kunder være trygge på at vi er best på å matche kjemi med kolleger og arbeidsmiljøet på deres arbeidsplass.

«Først og fremst jobber vi utrolig tett med kunden. Vi utfører tester på de mest aktuelle kandidatene som vi, sammen med kunden, mener passer best til jobben. Så analyserer vi resultatene åpent med deg som kunde. På den måten vet vi akkurat hva som trengs for å finne riktig person til riktig jobb!» 

«Utover det tette samarbeidet med deg som kunde markedsfører vi også i kanaler som ikke alle andre gjør. En passiv finn.no-annonse kan gi gode resultater, men vi går samtidig ut og leter aktivt etter riktig kandidat. Vi jobber intensivt for at få på plass riktig kandidat, men vi slutter ikke jobben der. Også etter ansettelsen følger vi opp så at alt føles bra og at fremtidige samarbeidene blir så bra som mulig.»

Peter Quist – Operativ Leder

logo

Rekrutteringsprosessen

Vi gjennomfører fullskala rekrutteringsprosesser der vi holder deg og nåværende kandidater informert under prosessen. Sammen med kunden bestemmer vi hvor omfattende prosessen skal være og hvilke trinn den skal inneholde, noe som også kan påvirke prisen.

«Aktivitetene som har gjort at samarbeidet har fungert er tett og god dialog ift å avdekke vårt kompetansebehov og felles intervju/teams-møte med kandidatene. Prosessene vi gikk gjennom var korte, men effektive. Det gjør at man raskt avdekker aktuelle eller uaktuelle kandidater! Dette gir også raske avklaringer for kandidatene selv og de rette kandidatene ble fort presentert for oss som kunde. Pecus skiller seg ut fordi de er dyktige og engasjerte i det de gjør, og det er tydelig at de «brenner» for å finne de beste kandidatene. Det er også tydelig at de er villig til å strekke seg langt for at alle parter skal lykkes, noe som er viktig når vi skal ta i bruk rekruttering gjennom dem.»

Tony Thorsen – Manager SSI Schäfer 

schafer logo
rekruttering